Confidenţialitate

MARAMUREȘ: Anchetă după ce un tânăr de 18 ani aflat în plasament s-a sinucis

Anchetă extinsă a autorităţilor din Maramureş, după ce un tânăr de 18 ani aflat în plasament la un asistent maternal s-a sinucis. Băiatul a fost găsit spânzurat într-o anexă a casei. Primele concluzii ale cercetării arată că tânărul nu avea probleme în familia care îl îngrijea, dar poliţiştii şi procurorii fac cercetări pentru ucidere din culpă.

Jako Florian Dacian se afla în plasament de la vârsta de şase ani, adica din 2005. El a fost găsit spânzurat, luna trecuta, într-o anexă a casei în care locuia, din satul Ruşor.

La vremea respectivă, conducerea Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş a dispus o ancheta interna, iar concluziile au fost trimise preşedintelui Consiliului Judeţean, care a dispus însă extinderea cercetărilor.

Reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului au declarat pentru News.ro, că din cercetări reiese că tânărul aflat în plasament nu avea probleme cu asistentul maternal profesionist şi nici la şcoală.

De asemenea, asistenţii sociali au stabilit, în urma audierii mai multor persoane, că tânărul nu avea semne ale unei depresii, fiind o persoană veselă şi cu planuri de viitor. Concluziile anchetei interne urmează să fie date publice doar după finalizarea cercetărilor extinse.

În pofida concluziilor asistenţilor sociali, poliţiştii şi procurorii au deschis o anchetă în acest caz.