Confidenţialitate

MApN: Un echipaj cu 58 de membri din România pleacă în Turcia cu 2 aeronave de transport de tip C-130 Hercules și C-27J Spartan pentru a oferi ajutor

România trimite în Turcia o echipă complexă de ajutor formată dintr-un modul specializat de căutare-salvare RO-USAR din cadrul IGSU cu 2 câini și tehnică aferentă, o echipă de căutare-salvare cu 2 câini antrenați pentru astfel de situații din cadrul Asociației Câinilor Utilitari, medici și asistenți ai UPU-SMURD București (Floreasca) și ofițeri de legătură din cadrul DUS. Echipajul total este format din 58 de membri.

Două aeronave de transport de tip C-130 Hercules și C-27J Spartan, aparţinând Forţelor Aeriene Române, execută luni, 6 februarie o misiune internațională de sprijin în Turcia, cu plecare din București, care vor avea la bord echipele de salvatori români, cu tehnică specializată aferentă, pentru a sprijini Turcia, grav afectată de cutremurul de 7,4 magnitudine care a avut loc în dimineața zilei de luni.

Repatriere pentru românii din Turcia

Grupul de cetățeni români – alcătuit din nouă studenți și un profesor coordonator, aflați în Turcia, care a solicitat asistență consulară și sprijin pentru repatriere – se va întoarce în România cu una dintre aeronavele amintite anterior.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Cutremur în Turcia: 9 studenți români și un profesor, aflați în zona afectată de seism. „Am simțit rău de tot, toată lumea a fost panicată” | AUDIO