Confidenţialitate

UPDATE. Spațiul aerian în zona de nord a Dobrogei a fost închis pentru toate aeronavele, cu excepția celor de stat și a celor aflate în situații de urgență | AUDIO

Spatiul aerian al României a fost închis în nordul Dobrogei, între Sulina și Galați, pe o adâncime de 20-30 km în interiorul spațiului aerian național, până la înălțimea de 4.000 m. Decizia a fost luata de Ministerul Transporturilor și Ministerul Apărării Naţionale.

Notificarea privind suplimentarea restricțiilor de zbor a fost transmisă autorităților aeronautice civile și militare.  În aceste zone restricționate nu este permis zborul aeronavelor pilotate sau nepilotate, cu excepția aeronavelor de stat, inclusiv SMURD, și al aeronavelor aflate în situații de urgență.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării Naționale, generalul Constantin Spânu:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Restricții de zbor în spațiul aerian limitrof întregii granițe cu Ucraina au fost impuse încă din luna mai 2022, după declanșarea războiului de agresiune de către Federația Rusă împotriva Ucrainei, pe o adâncime de 8 km în interiorul spațiului aerian național, până la înălțimea de 1.000 m.

Însă pe fondul intensificării atacurilor rusești asupra porturilor ucrainene de la Dunăre au fost necesare măsuri pentru extinderea restricțiilor, explică MApN într-un comunicat. Zborul aeronavelor civile în zona de control de aerodrom a aeroportului Tulcea nu sunt afectate, mai transmite MApN.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Știrea inițială

Ministerul Apărării Naționale anunță că s-au impus restricții suplimentare de zbor în spațiul aerian limitrof graniței cu Ucraina din zona de nord a Dobrogei, între Sulina și Galați.

Acestea au fost impuse pe o adâncime de 20-30 km în interiorul spațiului aerian național, până la înălțimea de 4.000 m, potrivit comunicatului Ministerului.

În aceste zone restricționate nu este permis zborul aeronavelor pilotate sau nepilotate, cu excepția aeronavelor de stat (inclusiv SMURD și aeronavele aflate în situații de urgență).

Știre în curs de actualizare

Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu