Confidenţialitate

Ministerul Apărării Naționale infirmă informațiile potrivit cărora drone rusești ar fi căzut pe teritoriul României

Ministerul Apărării Naționale infirmă în mod categoric informațiile din spațiul public cu privire la o așa-zisă situație apărută în cursul nopții de 3 spre 4 septembrie, în care drone rusești ar fi căzut pe teritoriul național al României.

Instituția precizează că monitorizează permanent atacurile rusești, iar acestea nu au generat amenințări militare la adresa teritoriului sau apelor teritoriale ale României.

Informația că drone rusești au căzut pe teritoriul României în cursul nopții a fost făcută publică pe Facebook de purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe, potrivit agenției de știri Reuters.

Oleg Nikilenko a scris că potrivit serviciului ucrainean de pază a frontierei, noaptea trecută, în timpul unui atac al Rusiei în apropierea portului Izmail, dronele ar fi căzut și explodat pe teritoriul țării noastre. Textul e însoțit și de o fotografie care arată flăcări pe malul Dunării.

O sursă din industria ucraineană a spus pentru Reuters că ar fi vorba despre două drone rusești care ar fi căzut pe malul românesc al Dunării. Însă Ministerul român al Apărării infirmă acest lucru.

Instituția transmite că au monitorizat în timp real situația generată de atacurile rusești noaptea trecută și că mijloacele de atac ale rușilor nu au generat amenințări militare directe la adresa teritoriului național sau a apelor teritoriale ale României.

Ministerul Apărării condamnă atacurile Rusiei șu precizează că a luat măsuri pentru a spori vigilența în spațiul național terestru, maritim și aerian.

Foto: Shutterstock

Citește și: Atac rusesc cu drone și rachete, soldat cu cel puțin doi morți și un rănit la Kiev