Confidenţialitate

MApN: A început amenajarea spațiilor de protecție a populației în localitatea Plauru, județul Tulcea

Ministerul Apărării Naționale anunță că au început lucrările de instalare a spaţiilor de protecţie a populaţiei în localitatea Plauru din județul Tulcea.

Acestea au loc după ce Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat Hotărârea 31/7 septembrie 2023 pentru adoptarea unormăsuri de protecţie pe teritoriul naţional din imediata vecinătate a zonei de conflict din Ucraina.

Lucrările de amenajare sunt executate de un detașament format din aproximativ 50 de militari de la Brigada 10 Geniu, care acționează cu 20 de mijloace tehnice, pentru instalarea a două adăposturi din elemente prefabricate din beton, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării Naționale.

Adăposturile au 9,6 m lungime, 2 m lățime (la interior) și 1,5 m înălțime (la interior). După finalizare, acestea vor fi predate autorităților locale ale comunei Ceatalchioi.

În județul Tulcea au fost descoperite, în două locuri diferite, resturile unor drone, posibil rusești, provenite din atacurile Federației Ruse asupra porturilor ucrainene de la Dunăre.

Foto: Inquam Photos / Ovidiu Micsik

Citește și: Patru radare și echipamente de comunicare cumpărate cu bani europeni vor monitoriza traficul maritim | AUDIO