Confidenţialitate

UPDATE. MApN: Fragmentele unei posibile drone, identificate în zona localităților Nufărul și Victoria

Două apeluri la 112 au fost efectuate în această dimineață, transmite ISU Tulcea. Acestea anunțau că sunt observate obiecte care cad în zona localității Nufărul din județul Tulcea.

Apelurile au fost preluate de structurile responsabile care au anunțat mai departe reprezentanții Ministerului Apărării Naționale care fac cercetări în teren. Potrivit ISU Tulcea, nu au fost identificate pagube sau incendii în zona indicată.

Portul ucrainean Izmail a fost atacat de forțele ruse azi noapte. Mai multe grupuri de drone de atac au fost lansate asupra portului iar infrastructura civilă portuară a fost afectată, transmit autoritățile din raionul Izmail, aflat aproape de frontiera cu România. Şase civili răniţi, dintre care unul în stare gravă, au fost spitalizaţi.

Știrea inițială

Elemente ale unei posibile drone, identificate în zona Nufărul și Victoria, transmite Ministerul Apărării Naționale.

”Echipajul unui elicopter IAR 330 Puma al Forțelor Aeriene Române, din Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, a identificat miercuri, 13 septembrie, în jurul orei 11.30, în zona localităților Nufărul și Victoria, din județul Tulcea, fragmente care ar fi putut proveni de la o dronă, dispersate pe o suprafață de câteva zeci de metri” – se arată în comunicatul ministerului

Un elicopter al  Forțelor Aeriene Române a fost trimis în zonă cu o echipă specializată la bord,  pentru a efectua cercetări preliminare în teren și ridicarea de probe pentru efectuarea expertizărilor.

Localitățile Nufărul și Victoria se află la în apropierea brațului Sf. Gheorghe al Deltei Dunării, la 20-30 kilometri de zonele în care au fost descoperite alte fragmente de dronă săptămâna trecută.

Foto: Inquam Photos / Ovidiu Micsik