Confidenţialitate

MApN condamnă atacurile cu drone asupra porturilor ucrainene de la Dunăre, situate în apropierea graniței cu România | AUDIO

Ministerul Apărării condamnă atacurile cu drone asupra porturilor ucrainene de la Dunăre, situate în apropierea graniței cu România. Oficialii de la București dau asigurări că nu au fost identificate amenințări militare la adresa teritoriului național. Situația este monitorizată permanent, mai anunță MApN.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministerul Apărării Naționale anunță că a întărit măsurile stabilite conform planurilor naționale și aliate și că monitorizează în permanență spațiul național terestru, maritim și aerian, în cooperare cu structurile NATO – totul în încercarea de a descuraja potențiale agresiuni.

Este reacția oficialilor de la București după atacul cu drone de miercuri dimineața asupra infrastructurii porturilor dunărene Ismail și Reni, situate în apropierea granițelor României.

Vă reamintesc – la 1:30 noaptea, guvernatorul regiunii Odesa de sud, Oleh Kiper le-a cerut localnicilor din Ismail să se adăpostească, iar alerta de raid aerian a durat o oră.

Porturile Ismail și Reni au mai fost atacate de ruși, în condițiile în care au devenit principala rută de ieșire din Ucraina a exporturilor de cereale.

Sursa colaj foto: Twitter / NEXTA / KyivPost – State Emergency Service

Citește și: Noi atacuri cu drone asupra porturilor ucrainene de la Dunăre, lansate de Rusia în noaptea de marți spre miercuri | VIDEO