Confidenţialitate

Mangalia: Proprietarii clădirilor lăsate în paragină vor fi supraimpozitați cu până la 500% anual dacă nu le îngrijesc | AUDIO

Primăria Mangalia a pus gând rău proprietarilor de terenuri și clădiri lăsate în paragină în stațiunile din sudul litoralului. Dacă nu iși îngrijesc sau repară proprietățile, vor fi supraimpozitați cu până la 500% în fiecare an.

Consiliul Local Municipal Mangalia a votat proiectul de hotărâre care prevede suprataxarea între 300 și 500% a aproape 240 de hoteluri, restaurante, terase, terenuri lăsate în paragină în sudul litoralului.

Cele mai urâte imobile sunt în Saturn, Neptun și Olimp, spune viceprimarul Dragoș Angelescu: „Proprietarii de terenuri și de clădiri din Mangalia, din zona turistică, nu au înțeles că trebuie să le pună în circuitul turistic la un nivel și un standard de imagine adecvat zilelor noastre”.

Aspectul neîngrijit al clădirilor din stațiunile Mangaliei contribuie serios la penuria de turiști din sudul litoralului. Potrivit analistului imobiliar Victor Pandele, sunt imobile în care nu s-a investit deloc în ultimii ani: „Majoritatea proprietarilor actuali le-au cumpărat în anii 2007-2008 ca să obțină un profit din revânzarea lor. În 2009 a venit criza iar ei au rămas cu aceste proprietăți, nevândute”.

Supraimpozitarea hotelurilor lăsate în paragină este benefică în primul rând pentru autoritatea locală.

„Dar este benefică și pentru proprietar pentru că îl va ajuta să ia o decizie privind imobilul. Fie să construiască ceva, să îl renoveze, fie să îl vândă pentru că an de an îi curge acest impozit, supraimpozitare”, a comentat agentul imobiliar Marius Coman.

Dacă proprietarii nu vor plăti supraimpozitul, primăria Mangalia poate face demersuri pentru exproprierea imobilelor. Inclusiv a trei clădiri care aparțin Poștei Române.

Sursa foto: Inquam Photos / Marin Raica

Citește și: Mangalia: Trei secții ale Spitalului Municipal au fost închise după ce mai multe cadre medicale au fost testate pozitiv la COVID-19 | AUDIO

Autor: Ghiulfer Predescu

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.