Confidenţialitate

Mâncare cu Principii, cu chef Cezar Munteanu: Păstârnacul, alimentul săptămânii

Astăzi o să vorbim despre una dintre legumele din care aruncăm foarte mult, o legume cunoscută de publicul larg doar în ciorbă și tocană, nu prea iubită de copii, dar pe care eu o îndrăgesc: păstârnacul.

La noi, păstârnacul este cunoscut din vremuri îndepărtate și se cultivă alături de celelalte rădăcinoase, dar în cantități mult mai reduse decât morcovul.

O legumă cu proprietăți fantastice, bogată în vitaminele din grupul B, provitamina A, vitamina C, săruri minerale precum potasiu, fosfor și calciu, hidrați de carbon, proteine, fibre alimentare.

Păstârnacul are proprietăți diuretice, depurative, ajută la eliminarea toxinelor din organism, vindecă reumatismul și reglează ciclul menstrual.

Se recomandă în curele de slăbit, contra anemiei și asteniei, cât și persoanelor aflate în perioada de convalescență, datorită proprietăților sale nutritive.