Confidenţialitate


Mâncare cu Principii, cu chef Cezar Munteanu: Friptură de miel cu cartofi noi cu rozmarin și ceapă verde la grătar


Mâncare cu Principii, cu chef Cezar Munteanu: Friptură de miel cu cartofi noi cu rozmarin și ceapă verde la grătar

La Mâncare cu Principii, chef Cezar Munteanu aduce o rețetă deliciosă de friptură de miel cu cartofi noi cu rozmarin și ceapă verde la grătar

INGREDIENTE:

1 pulpă de miel, spate, de 2,5 kg
2 kg cartofi noi
1 legătură mare usturoi
1 legătură de ceapă
2-3 roșii, cam 300 de grame, tăiate cuburi
100 grame morcovi
100 grame păstărnac
1 pahar mare vin alb sec (150 ml)
200 ml supă de legume
1 prapure de miel
2-3 crenguțe rozmarin
2-3 lingurite sare
Piper negru proaspăt macinat

Mod preparare:

Spălăm pulpa și o ștergem cu un servet de bucatarie. Curatam usturoiul si ceapa. Usturoiul verde il taiem rondele si radacinoasele in bastonase. Ungem pulpa de miel cu ulei de masline, o asezonam și o învelim în prapurele ținut în apă rece cu lămâie și o așezăm în tava unsă cu câteva linguri de ulei, alături de usturoiul rondele și rădăcinoasele tăiate și puțină supă de legume și o introducem în cuptorul preîncălzit la 185°C.

După jumătate de oră, adăugăm vinul si o mai lăsăm înca 30 de minute la cuptor după care o întoarcem și adaugăm în tavă roșiile tăiate cuburi și cartofii noi spălați bine, plus ceva rozmarin și mai lăsăm încă trei sferturi de oră la cuptor.

În tot acest timp, avem grijă ca sosul din tava sa nu scada iar daca se intampla acest lucru, mai adaugam supa calduta amestecata cu putin vin. In ultimele 20 de minute de copt, avem grija sa ungem friptura, cu o pensula, cu sosul format in tava.
Cand s-a rumenit, o lasam un sfert de ora sa se odihneasca, timp in care pregatiti ceapa verde, eu o recomand clar la gratar.

ILUSTRAȚIE: iman zaker / Unsplash


Ultimele stiri
Semnificațiile icoanei Nașterii Domnului: Simboluri, izvoare și reprezentări tradiționale | GALERIE FOTO

Părintele greco-catolic Victor Ostropel, despre ce înseamnă „magia” Crăciunului: „Să petrecem această sfântă și dumnezeiască sărbătoare cu simplitate…

Preotul Stănel Roșu, despre însemnătatea Crăciunului: „Trebuie să fim în primul rând oameni, să ne iertăm, să ne…

Crăciunul la ortodocși și catolici, sărbătorit pe 25 decembrie

Amintiri valoroase de Crăciun ale câtorva dintre jurnaliștii Europa FM. Cum arăta odinioară colindatul la sat și copilăria…

Bradul de Crăciun, o tradiție cu rădăcini în Antichitate. Unde a apărut obiceiul împodobirii lui

Obiceiuri de Crăciun, în Transilvania. „Ce presupune „Colinda de ceată bărbătească”, inclusă în patrimoniul mondial UNESCO în 2013…

Studiu: Șase din zece români declară că depășesc bugetul alocat pentru Sărbători. Generația care economisește mai mult |…

Tradiții de Crăciun în Maramureș: Brondoșii de Cavnic, obicei unic în țară, prin care sunt alungate spiritele rele…

STUDIU: De sărbători, Generația Z preferă momente autentice alături de familie și prieteni | AUDIO