Confidenţialitate

Mâncare cu Principii, cu chef Cezar Munteanu: Drob de miel, după o rețetă tradițională

Cu o săptămână înaintea Paștelui ortodox, la Mâncare cu Principii, chef Cezar Munteanu prezintă o rețetă de drob de miel, moștenită de la mama lui.

Drob de miel – Ingrediente pentru o tavă de 35×40 cm:

2 kg organe de miel
8 ouă mari
4 legaturi ceapa verde
1 mână codițe de usturoi verde de la vreo 4 legături
1 legătură de leurdă
1 legătură mică de leuștean
2 legături pătrunjel
2 legături marar
1 lingură oregano uscat
1 lingură de busuioc uscat
1 morcov fiert și tăiat brunoise
sare
piper
ulei

Mod de preparare

Curatam organele de miel cu grija si le tinem 10 minute in apa rece in care ati stors o lamiae. Ce as atentiona in plus: plamanii ii taiem in bucatele mai mici si ii intepam cu furculita, inima o taiem in doua, pe lungime si o curatam de sangele aflat in interior. Le spalati bine si le opariti 2-3 minute intr-o oala cu apa clocotita in care am adaugat 1 lingurita de sare. Scoatem organele din oala, le clatim sub un jet de apa calda si le punem la fiert in oala spalata bine, plina cu apa calda.
Aceasta operatiune o faceti daca nu va place gustul puternic al carnii de miel si 2, pentru a mai reduce din spuma. Aveti grija sa adunati spuma formata la suprafata in timpul fierberii.
Cand sunt fierte, le scoatem cu o paleta si le lasam sa se raceasca dupa care le taiem cubulete mici.

Tăiem verdeața mărunt, batem ouăle într-un vas separat cu o furculiță și le adăugăm peste cubulețele de măruntaie, alături de condimente, sare, piper proaspăt râșnit și morcovul tăiat.

Omogenizăm compoziția și tapetăm o tavă cu untură (sau ulei) și făină, întindem prapurele în forma pe care o umplem cu compoziția obținutp. Coacem drobul în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru aproximativ 1 oră.

Il lăsați să se răcească.