Confidenţialitate


Mâncare cu Principii, cu chef Cezar Munteanu: Drob de miel, după o rețetă tradițională


Mâncare cu Principii, cu chef Cezar Munteanu: Drob de miel, după o rețetă tradițională

Cu o săptămână înaintea Paștelui ortodox, la Mâncare cu Principii, chef Cezar Munteanu prezintă o rețetă de drob de miel, moștenită de la mama lui.

Drob de miel – Ingrediente pentru o tavă de 35×40 cm:

2 kg organe de miel
8 ouă mari
4 legaturi ceapa verde
1 mână codițe de usturoi verde de la vreo 4 legături
1 legătură de leurdă
1 legătură mică de leuștean
2 legături pătrunjel
2 legături marar
1 lingură oregano uscat
1 lingură de busuioc uscat
1 morcov fiert și tăiat brunoise
sare
piper
ulei

Mod de preparare

Curatam organele de miel cu grija si le tinem 10 minute in apa rece in care ati stors o lamiae. Ce as atentiona in plus: plamanii ii taiem in bucatele mai mici si ii intepam cu furculita, inima o taiem in doua, pe lungime si o curatam de sangele aflat in interior. Le spalati bine si le opariti 2-3 minute intr-o oala cu apa clocotita in care am adaugat 1 lingurita de sare. Scoatem organele din oala, le clatim sub un jet de apa calda si le punem la fiert in oala spalata bine, plina cu apa calda.
Aceasta operatiune o faceti daca nu va place gustul puternic al carnii de miel si 2, pentru a mai reduce din spuma. Aveti grija sa adunati spuma formata la suprafata in timpul fierberii.
Cand sunt fierte, le scoatem cu o paleta si le lasam sa se raceasca dupa care le taiem cubulete mici.

Tăiem verdeața mărunt, batem ouăle într-un vas separat cu o furculiță și le adăugăm peste cubulețele de măruntaie, alături de condimente, sare, piper proaspăt râșnit și morcovul tăiat.

Omogenizăm compoziția și tapetăm o tavă cu untură (sau ulei) și făină, întindem prapurele în forma pe care o umplem cu compoziția obținutp. Coacem drobul în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru aproximativ 1 oră.

Il lăsați să se răcească.


Ultimele stiri
Bradul de Crăciun, o tradiție cu rădăcini în Antichitate. Unde a apărut obiceiul împodobirii lui

Obiceiuri de Crăciun, în Transilvania. „Ce presupune „Colinda de ceată bărbătească”, inclusă în patrimoniul mondial UNESCO în 2013…

Studiu: Șase din zece români declară că depășesc bugetul alocat pentru Sărbători. Generația care economisește mai mult |…

Tradiții de Crăciun în Maramureș: Brondoșii de Cavnic, obicei unic în țară, prin care sunt alungate spiritele rele…

STUDIU: De sărbători, Generația Z preferă momente autentice alături de familie și prieteni | AUDIO

Colindul dubaşilor, unul din cele mai vechi obiceiuri de Crăciun din Banat | AUDIO

Cele mai bune filme pe care să le vezi de Crăciun | VIDEO

În Bucovina, măștile populare animă aproape toate obiceiurile de iarnă

Obiceiuri de Crăciun în Muntenia. Brezaia și jocul ursului

Obiceiuri de Crăciun, în Moldova. Îmblânzirea anului ce vine și a „Urșilor de la Comănești”. Alungarea duhurilor rele…