Confidenţialitate

Mâncare cu Principii, cu chef Cezar Munteanu: Pască generoasă cu brânză și stafide

Chef Cezar Munteanu explică, la Europa FM, cum se poate face simplu o pască delicioasă cu brânză și stafide

Ingrediente pentru o pască generoasă  (forma de 26 cm diametru)

Ingrediente aluat dospit pentru pască

450 g faina

2 ouă mari

150 ml lapte

75 g zahăr

15 g zahăr cu vanilie bourbon

15 g drojdie proaspătă

1 linguriță coajă portocală rasă

60 g unt topit

1 praft de sare

100 g nuci tăiate cât mai mărunt

Ingrediente necesare umpluturii pentru pască

500 g brânză de vaci grasă 20% grăsime

125g de urdă seacă

125 grame de smântână sau iaurt gras

8 gălbenușuri

125 g zahăr

1 vârf de cuțit de sare

Esență de vanilie și esență de rom

100 g stafide blonde marinate în rom

Mod de preparare pentru aluatul de cozonac pentru pască

Amestecăm drojdia cu 2 lingurițe mici de zahăr până când se lichefiază.

Punem 400 g de făina într-un vas încăpător și adăugăm drojdia în centrul ei. Adăugăm laptele ușor călduț și amestecăm ușor.

Punem ouăle întregi, coaja rasă de citrice, nucile tăiate și amestecăm până la înglobare.

Adăugăm sarea și zahărul și amestecăm foarte bine.

La sfârșit, adăugam untul rece topit, amestecam, adaugam faina ramasa si framantam aluatul pana devine elastic si nu se mai lipeste de mana.

Așezăm aluatul într-un vas uns cu ulei.

Acoperim vasul cu folie de plastic alimentară sau pâmză de bumbac și lăsăm aluatul pentru pască sa dospească.

Îl intindem pe planul de lucru pudrat cu faină, cam de 1 cm grosime.

Punem foaia de aluat într-o formă de 26 cm diametru, tapetată cu unt și făină.

Acoperim forma și îl lăsăm să dospească 30 de minute.

Modul de preparare al umpluturii pentru pască

Amestecăm brânza de vaci cu urda seacă , gălbenușurile, stafidele și esențele.

Turnăm umplutura în forma cu aluatul dospit și o ungem cu ou.

Coacem pasca în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 50 de minute, pudrăm când se răcește și cam asta a fost.

ILUSTRAȚIE: Elena Mozhvilo / Unsplash