Mâncare cu Principii, cu chef Cezar Munteanu: Cum să faci cele mai inspirate sandvișuri cu ingrediente de calitate

Chef Cezar Munteanu ne dezvăluie, la Mâncare cu Principii, cum să faci cele mai inspirate sandvișuri cu ingrediente de calitate:

Astăzi scriu despre salamurile crud uscate de la Bacău, meșteșugite de meseriașii de la Salbac. Maeştrii mezelari de aici îmbină armonios savoarea cărnurilor de porc, vită și oaie cu mirodeniile naturale pentru a obține, în urmă procesului de măturare, cele mai distinse produse crud-uscate pe care le vei gusta vreodată.

Dar cum poți să te bucuri de gustul deosebit al acestora, pentru a nu fi ceva banal? Anul trecut, am pregătit câteva tipuri de sandvișuri cu delicioasele crud uscate, pentru bloggerii care au venit în periplu pe la Agricola. Ai spune că e banal, că pui bucăți de „ceva” între două felii de pâine și gata. Așa a spus și lordul care a inspirat generații întregi.

Legendă spune că lordul John Montagu al IV-lea Earl de Sandwich (1718-1792) a cerut să-i fie adusă, aparent pentru a nu se ridica de la masa unde juca cărţi, o bucată de carne de vită, puţin sărată, între două felii de pâine, pentru ca grăsimea să nu i se lipească de mâini. „Bucăţile de carne caldă“ – cum apar în jurnalul istoricului Edward Gibbon, pe la mijlocul secolului al XVIII-lea – au păstrat numele lordului, nu pentru că el ar fi inventat acest fel de mâncare, ci mai degrabă datorită popularităţii lui în rândul prietenilor lordului Sandwich, care au început să comande: „Daţi-mi la fel că lui Sandwich!“ (Sursă historia.ro)

Eu însă am decis să vă spun că un sandwich cu Salamul Ardelenesc al celor de la Salbac sau chiar cu salamul Ambasador, l-am făcut cu două felii delicate de pâine cu cereale, ușor tostate, mângâiate cu muștar boabe amestecate cu un strop de smântână grasă, luată direct de pe chișleag, că deh, vorbim de Moldova cu toate bunătățile ei, câteva felii subțiri de castraveți, covăsiți cu iscusință, și câteva fire de untișor. Și că, așa pregătite, nu au fost deloc banale, din contra, cred că și lordul ar fi fost cucerit de gustul lor. E simplu, când ai ingrediente de calitate, mintea îți lasă imaginația și gustul să zburde.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.