Confidenţialitate


Mâncare cu Principii, cu chef Cezar Munteanu: Cum să faci cele mai inspirate sandvișuri cu ingrediente de calitate


Mâncare cu Principii, cu chef Cezar Munteanu: Cum să faci cele mai inspirate sandvișuri cu ingrediente de calitate

Chef Cezar Munteanu ne dezvăluie, la Mâncare cu Principii, cum să faci cele mai inspirate sandvișuri cu ingrediente de calitate:

Astăzi scriu despre salamurile crud uscate de la Bacău, meșteșugite de meseriașii de la Salbac. Maeştrii mezelari de aici îmbină armonios savoarea cărnurilor de porc, vită și oaie cu mirodeniile naturale pentru a obține, în urmă procesului de măturare, cele mai distinse produse crud-uscate pe care le vei gusta vreodată.

Dar cum poți să te bucuri de gustul deosebit al acestora, pentru a nu fi ceva banal? Anul trecut, am pregătit câteva tipuri de sandvișuri cu delicioasele crud uscate, pentru bloggerii care au venit în periplu pe la Agricola. Ai spune că e banal, că pui bucăți de „ceva” între două felii de pâine și gata. Așa a spus și lordul care a inspirat generații întregi.

Legendă spune că lordul John Montagu al IV-lea Earl de Sandwich (1718-1792) a cerut să-i fie adusă, aparent pentru a nu se ridica de la masa unde juca cărţi, o bucată de carne de vită, puţin sărată, între două felii de pâine, pentru ca grăsimea să nu i se lipească de mâini. „Bucăţile de carne caldă“ – cum apar în jurnalul istoricului Edward Gibbon, pe la mijlocul secolului al XVIII-lea – au păstrat numele lordului, nu pentru că el ar fi inventat acest fel de mâncare, ci mai degrabă datorită popularităţii lui în rândul prietenilor lordului Sandwich, care au început să comande: „Daţi-mi la fel că lui Sandwich!“ (Sursă historia.ro)

Eu însă am decis să vă spun că un sandwich cu Salamul Ardelenesc al celor de la Salbac sau chiar cu salamul Ambasador, l-am făcut cu două felii delicate de pâine cu cereale, ușor tostate, mângâiate cu muștar boabe amestecate cu un strop de smântână grasă, luată direct de pe chișleag, că deh, vorbim de Moldova cu toate bunătățile ei, câteva felii subțiri de castraveți, covăsiți cu iscusință, și câteva fire de untișor. Și că, așa pregătite, nu au fost deloc banale, din contra, cred că și lordul ar fi fost cucerit de gustul lor. E simplu, când ai ingrediente de calitate, mintea îți lasă imaginația și gustul să zburde.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.


Ultimele stiri
Un bărbat responsabil de crearea unui post de radio care făcea propagandă legionară, plasat sub control judiciar pentru…

Cele două moțiuni simple împotriva ministrului de Interne și a ministrului Justiției au fost respinse în urma unor…

Cântăreţul britanic Chris Rea a încetat din viață la vârsta de 74 de ani. Printre cele mai cunoscute…

O propunere legislativă prin care să fie interzisă promovarea ideilor comuniste și a organizațiilor de acest fel, depusă…

Vremea se va răci de Sărbători. Ninsori așteptate în București și precipitații pe litoral | AUDIO

Constanța: Studenții cu dizabilități vor beneficia de anul viitor de condiții adaptate nevoilor lor: tastaturi Braille, dispozitive pentru…

Scumpiri de până la 35% la gaze naturale, de la 1 aprilie 2026. O schemă de ajutor pentru…

Președintele Nicușor Dan, după discuția cu magistrații: „Multe din lucrările care au fost sesizate, de dumneavoastră sau de…

Sistemele informatice ale companiei Apele Române, vizate de un atac cibernetic | AUDIO

200 de mineri de la Cariera Jilţ Nord protestează împotriva tăierii voucherelor de vacanță, un drept prevăzut în…