Mâncare cu Principii, cu chef Cezar Munteanu: Cocoșelul de pădure, campion al categoriei sale

Chef Cezar Munteanu ne dezvăluie din secretele sale în ceea ce privește prepararea cocoșelului de pădure de la Agricola:

Astăzi, vorbim despre cocoșelul de pădure ca despre un campion al categoriei sale, nu doar aici în România. Cocoșelul de pădure este premiat de cunoscători, certificat de instituții prestigioase de afară pentru calitățile sale, într-un cuvânt, este evidențiat pentru proprietățile sale organoleptice.

Pentru gustul său suav, reflectat exact de alimentația acestuia, și pentru frăgezimea cărnii, cocoșelul este unul dintre atuurile unei mese delicioase, fie ea prânz sau cină.

Pe lângă toate aceste daruri primite de la natură, să nu neglijăm valorile lui nutriționale, care fac din cocoșelul de pădure un aliment ideal pentru toate categoriile de vârstă și toate tipurile de activitate, sportivi sau nu.

Dacă ar fi să îl gătești, ți-aș spune că ai mai multe variante, de la simplu: la ceaun sau la grătar, cu un mujdei și un boț de mămăligă (dar ce îmi place și mie!) sau niște cartofi rumen-aurii la cuptor drept garnitură, la o supă delicioasă pentru toți cei din casă, până la ceva mai complex cu niscai plante aromatice (un cimbrișor, o salvie sau un rozmarin) și, de ce nu, imaginația ta în ale bucătăriei poate aduce, pentru răsfăț, chiar și o ciupercă de pădure sau o trufă. Rămâne la latitudinea ta cum să îl gătești.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.