Confidenţialitate

Managerul Spitalului Universitar: Vom închide, temporar, șase secții | AUDIO

Spitalul Universitar din București are personal și pacienți infectați cu coronavirus, au confirmat, într-un final, autoritățile.

Mai întâi, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat descoperirea unui pacient decedat, confirmat cu coronavirus, dar care nu a fost raportat că atare.

Era vorba de o femeie de 84 de ani, din București, care a murit acum patru zile, la 27 martie.

Apoi, a venit si informația potrivit căreia la Spitalul Universitar au fost au fost testate pozitiv pentru coronavirus 27 de persoane, între care 17 cadre medicale și zece pacienți.

Din Spitalul Universitar de Urgență București s-au prelevat în total aproximativ 500 de probe biologice, iar pentru 20% se așteaptă rezultate.

Managerul Spitalului Universitar, Cătălin Cîrstoiu, a declarat pentru Europa FM șase secții ale unității medicale vor fi închise temporar:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Managerul Spitalului Universitar explică și situația femeii decedate și raportate abia după cinci zile:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ca urmare a solicitării managerului Spitalului Universitar, care a remarcat prin testare evoluția epidemiologică, Directia de Sanatate Publica a capitalei a inceput o anchetă epidemiologică extinsă.

Cei zece pacienți au fost transferați la spitalele din Bucuresti care gestionează pacienți infectați cu noul coronavirus.