Confidenţialitate

Managerul Spitalului Bagdasar Arseni, Bogdan Păltineanu, reținut de DNA

Managerul Spitalului Bagdasar Arseni din București, Bogdan Păltineanu, a fost reținut de procuroriii DNA în dosarul în care aceștia au făcut percheziții la patru spitale din București.

 

Bogdan Păltineanu a fost audiat mai bine de patru ore. El este acuzat de abuz în serviciu în urma achiziţiilor făcute de spital.

Managerul spitalului a fost adus cu mandat de procurori, la scurt timp după ce biroul său a fost percheziționat.

Surse judiciare, citate de News.ro, spun că Bogdan Păltineanu ar fi luat mită între 5 şi 10% din valoarea unor contracte pentru reactivi de laborator şi truse de diagnostic. În plus, unele dintre contractele au fost încheiate cu firme ale lui Dorin Cocoş.

 

 

Procurorii DNA au descins joi la spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar Arseni”, în biroul managerului Bogdan Păltineanu iar la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia” în biroul Elenei Postolache, şef laborator.

Percheziții au avut loc și la Institutului Clinic Fundeni, în biroul managerului Carmen Orban şi în biroul Emiliei Grigore, dar și la Institutul Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trerstioreanu” în biroul managerului Dan Nicolae Straja şi în cel al şefului de Serviciu Anatomie – Patologică, Mădălina Gabriela Radu.

Potrivit anchetatorilor, dosarul vizează achiziţii publice ilegale pentru aparatură medicală din perioada 2008-2016.

 

Prejudiciul ar fi de aproximativ 2,6 milioane de euro.