Confidenţialitate

Mama copilului salvat dintr-un puț, în stare stabilă

Mama copilului salvat aseară după ce a căzut într-un puț este în stare stabilă. Femeia, însărcinată în ultimul trimestru de sărcinată, a fost dusă la spitalul din Roșiorii de Vede, după ce a suferit atacuri de panică.

Purtătorul de cuvânt al spitalului, Ștefan Răgălie, afirmă că cel mai probabil astăzi femeia va fi externată, sarcina nefiind pusă in pericol.

Copilul de aproape doi ani se afla internat la spitalul ”Grigore Alexandrescu” din Capitală, iar medicii spun ca starea lui este gravă, însă stabilă. Este internat la secţia de terapie intensivă, ii sunt administrate perfuzii de rehidratare şi este pus pe ”suport ventilator”. În timpul nopții a avut nevoie de manevere de resuscitare, după ce a facut un stop cardiac.

Copilul de aproape doi ani a fost salvat de către echipele de intervenţie din puţul unde rămăsese blocat la aproximativ 16 metri adâncime după mai mult de zece ore. El a fost scos teafăr şi a primit îngrijiri medicale la faţa locului.

Salvatorii au mers pe două căi pentru a ajunge la copil: pe de o parte, au încercat să sape pe lângă puţ pentru a-l scoate pe băiat pe sub pământ. Pe de altă parte, au introdus în fântână diverse dispozitive cu care să prindă copilul de haine.

Al doilea procedeu a avut succes. Pe tot parcursul intervenției, băieţelul a fost supravegheat de o cameră de luat vederi, a menționat purtătorul de cuvânt al ISU Teleorman, Adrian Gelu Dragomir.

Președintele Consiliului Județean Teleorman, Cristian Ionel Dănuț, a declarat că familia va fi ajutată.