Confidenţialitate

Maia Sandu în Parlamentul României: Gruparea hoților din Republica Moldova este gata să dea foc la țară pentru a scăpa de închisoare | AUDIO

Maia Sandu se află marți, 1 noiembrie 2022, într-o vizită în România. Președinta Republicii Moldova a susținut un discurs la Conferința Internațională „Femeile parlamentare din România și promovarea egalității de gen ca angajament național”, organizată de Parlamentul României. Referindu-se la criza din sistemul energetic, Maia Sandu a spus că această vulnerabilitate energetică generează șantaj politic și interferență în politica internă și externă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Războiul Rusiei împotriva Ucrainei este folosit de gruparea hoților din Republica Moldova, care s-a solidarizat cu partidele pro-ruse și este gata să dea foc la țară pentru a scăpa de închisoare”, a spus Maia Sandu.

„Această grupare investește resurse enorme să implice Republica Moldova în război. O parte din acești hoți au fost incluși în lista sancțiunilor OFAC – Oficiul pentru Controlul Activelor Străine al Trezoreriei SUA – pentru acte de corupție în proporții deosebit de mari, pentru subminarea statului de drept, pentru coalizare cu Serviciile Secrete Rusești și acțiuni de destabilizare a Chișinăului”, a adăugat Maia Sandu.

Sursa foto: Facebook / Maia Sandu

Citește și: Maia Sandu: „Am cerut ajutor partenerilor noștri pentru a consolida capacitatea de apărare. Dacă Rusia îndrăznește, punem în aplicare măsurile de protecție” | AUDIO