Confidenţialitate

Mai mulți parlamentari din Gorj vor fi evacuați din birourile în care funcționau până acum

Din cauza cutremurelor produse în zonă, mai mulți parlamentari din Gorj vor fi evacuați din birourile în care funcționau. Senatorii și deputații aveau birourile parlamentare în clădirea Prefecturii Gorj care a fost grav afectată de seisme. Acum, prefecta de Gorj a emis ordin de eliberare a spațiilor.

În clădirea Palatului Administrativ din Târgu Jiu funcționează Prefectura Gorj, Consiliul Județean, alte instituții și 5 cabinetele parlamentare.

Imobilul este compus din corpul vechi și cel nou.

Corpul vechi, monument istoric, a fost afectat de cutremurele produse din 13 Februarie încoace.

Acolo se afla sala de ședințe, biroul prefectului, Direcția de Statistică Gorj și 5 birouri parlamentare. Experții au stabilit că toate birourile au fost afectate și, de mai bine de 3 săptămâni, au fost închise.

Există risc de prăbușire în orice moment.

Acum, prefectul de Gorj, Cristina Cilibiu, a dispus evacuarea de urgentă a clădirii, reziliind contractele de închiriere cu parlamentarii.

Clădirea va intra în proces de consolidare și trebuie predată Companiei Naționale de Investiții pentru expertizare și începere a lucrărilor.

Nu doar parlamentarii își vor căuta spații pentru funcționarea cabinetelor. Și prefectul, precum și alte instituții care activau în această clădire trebuie să găsească variante de relocare.

Acum sunt înghesuiți pe holuri și în birourile altor instituții care funcționează în corpul de clădire al Palatului Administrativ care nu a fost afectat.

Foto: Inquam Photos / Alex Merfu

Citește și: Târgu Jiu: Alunecare de teren în locul în care se află bazinele de tratare a apei. Cutremurele din Gorj au agravat situația