Confidenţialitate

Mai mulți lideri PSD îi cer Vioricăi Dăncilă să demisioneze

Social-democrații pregătesc execuția în stil propriu a Vioricăi Dăncilă de la șefia partidului după scorul considerat rușinos pe care l-a obținut în turul 2 al alegerilor prezidențiale.

Mai mulți lideri i-au cerut deja șefei PSD să demisioneze.

Cu cel mai slab scor obținut vreodată de PSD la alegerile prezidențiale, zilele Vioricăi Dăncilă în fruntea partidului sunt numărate. A spus-o răspicat președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, cel care a subliniat că PSD are nevoie de un nou început după ce Dăncilă a obținut cel mai mic număr de voturi din istorie.

La rândul său, baronul PSD de Giurgiu, Niculae Bădălău, a făcut apel la măsuri radicale în partid, subliniind că cei care au condus campania electorală să își asume eșecul. “În politică există un singur act: demisia sau alegeri, un congres. Altă soluţie nu avem”, a punctat el.

Nici Gabriela Firea nu a lăsat să-i scape ocazia de a o ataca pe înfrânta Viorica Dăncilă. Ea a criticat dur introducerea pe ușa din dos a lui Gabriel Oprea în principala structură de conducere a partidului, Comitetul Executiv.

”Sunt dezamăgită că începem analiza prăbușirii noastre cu un astfel de gest sfidător. Nu ne putem reforma și relua legătura cu simpatizanții noștri printr-o minciună”, a scris Firea pe Facebook.

O decizie în privința mazilirii Vioricăi Dăncilă de la șefia PSD ar putea fi luată în Comitetul Executiv, care a fost convocat pentru mâine. Dăncilă a precizat încă de aseară că nu va demisiona din funcția de președintă a PSD.