Confidenţialitate

Mai mulţi bătrâni internaţi în cămine private au rămas fără bani și alte bunuri după ce angajații centrelor i-au bătut și furat

Patru angajaţi ai unor cămine private de bătrâni din Sectorul 6 au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, după ce au sechestrat, agresat şi şantajat mai mulţi vârstnici pentru bani, a anunţat Poliţia Capitalei. Doi dintre cei patru angajaţi au fost prinşi când au obligat un bătrân să scoată 65.000 de lei din bancă.

„Joi, 14 iulie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, au pus în aplicare 7 mandate de percheziţie domiciliară şi 7 mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, purtare abuzivă, şantaj, tentativă la înşelăciune în formă continuată, tâlhărie, fals intelectual şi uz de fals. În fapt, la data de 27 martie a.c., Secţia 20 Poliţie a fost sesizată de către directorul unei sucursale bancare cu privire la faptul că la sediul agenţiei s-a prezentat o persoană vârstnică, însoţită de alte 2 persoane, al căror comportament i-a creat suspiciuni, solicitând efectuarea unei retrageri de 65.000 de lei. Deplasându-se cu operativitate la faţa locului, poliţiştii au prins în flagrant două persoane, un bărbat şi o femeie, care ar fi determinat persoana vătămată să accepte transferul sumei de 65.000 de lei din conturile personale, în conturile societăţii la care bănuiţii erau angajaţi. Femeia şi bărbatul au fost conduşi la sediul subunităţii de poliţie pentru audieri”, arată comunicatul de presă al Poliţiei Capitalei.

Crina Eșanu, purtător de cuvânt al Poliției Capitalei:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.