Confidenţialitate

Mai mulți angajați la un depozit de carne au scăpat nepedepsiți după ce au furat tone de carne. Faptele s-au prescris

Au furat tone de carne de pui, dar au scăpat nepedepsiți, deoarece faptele s-au prescris. Este vorba despre membrii unei rețele din Iași, angajați la un depozit de carne de pasăre. Aceștia injectau carnea cu apă, apoi o congelau și reușeau să fure lunar aproape 800 de kilograme de carne.

Rețeaua era condusă de Vasile Rotaru, de profesie contabil, iar membrii rețelei lucrau la un depozit de carne de pasăre din comuna Tomești din Iași, scrie Ziarul de Iași.

Angajații se ocupau de așa-zisul proces de frăgezire a cărnii, adică injectau carnea cu un amestec de apă și condimente, apoi o congelau în baxuri a câte 10 kilograme. Ei au suplimentat cantitatea de apă injectată și la un rulaj de 20 de tone de carne lunar obțineau 800 de kilograme pe lună.

În urma unor controale interne ale societății, s-a constatat că lipseau 40 de tone de carne, așa că a fost sesizată poliția.

Angajații au fost prinși în flagrant când furau carne de dubița.

Unul dintre ei a plătit firmei 5.000 de euro și a scăpat de dosar penal. Ceilalți au primit, în prima instanță, pedepse cuprinse între un an și jumătate și doi ani și jumătate de închisoare cu suspendare.

Foto: Shutterstock

Citește și: Cât de ușor concesionează statul propriile terenuri și cât de greu le recuperează. Rareș Năstase, ProTV: „În 6 județe nu există un hectar intabulat”