Confidenţialitate

Mai mulți angajați ai Penitenciarului Giurgiu, cercetați pentru că și-au decontat fictiv lucrări stomatologice de aproape 1 milion de lei

Mai multe percheziții la Giurgiu, într-un dosar în care angajați ai Penitenciarului din localitate sunt cercetați pentru decontări fictive de servicii stomatologice. Prejudiciul este de peste 950.000 de lei.

În dosar sunt cercetate 36 de persoane. Poliţişti de penitenciare, unii trecuți în rezervă, alții angajaţi ai Penitenciarului Giurgiu, precum și rude ale acestora, dar și un medic stomatolog.

Cercetările vizează infracţiunile de înşelăciune, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Concret, decontări fictive ale unor servicii stomatologice, în valoare totală de aproximativ 970.000 de lei.

Faptele ar fi avut loc în perioada 2020-2022, până când conducerea Penitenciarului a sesizat organelle de urmărire penală.

Perchezițiile au vizat mai multe locuințe din Giurgiu și din București, dar și un cabinet stomatologic din Capitală. Mai multe persoane au fost duse la audieri.

Foto: Shutterstock

Citește și: Criză de vaccin ROR. Medicii spun că Ministerul Sănătății nu a achiziționat serul antirujeolic la timp | AUDIO