Confidenţialitate

Criză de vaccin ROR. Medicii spun că Ministerul Sănătății nu a achiziționat serul antirujeolic la timp | AUDIO

Este criză de vaccin împotriva rujeolei. Așa-numitul vaccin ROR nu se găsește, în aceste zile, la Direcțiile de Sănătate Publică pentru că – spun medicii – Ministerul Sănătății nu a achiziționat serul la timp. Promisiunea Ministerului e că stocurile vor fi refăcute la jumătatea lunii februarie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Sănătății, Oana Grigore, dozele de vaccin existente acum în stocuri nu sunt suficiente pentru a asigura necesarul din întreaga țară.

În multe județe, medicii se plâng că nu pot imuniza copiii, în condițiile în care rujeola, de exemplu, este o boală care poate să se complice și să aibă o evoluție gravă.

Aprovizionarea se va face – spune pentru Europa FM Oana Grigore – la jumătatea acestei luni, când vor fi achizionate 100.000 de doze de vaccin ROR, adică rujeolic-ruebolic-oreion.

Medicii au mai explicat că se pot vaccina copiii și după ce au împlinit vârsta de un an, termenul fiind de câteva luni, fără să ridice probleme.

Sursa foto: Unsplash / Mufid Majnun

Citește și: Vaccinul anti-Covid ce oferă protecție și împotriva Omicron va fi disponibil și pentru cei care se vaccinează pentru prima dată