Mai multe tancuri de combustibil sunt abandonate în Galați

21 de stații de carburanți din județul Galați sunt adevărate bombe cu ceas.

Deși au fost dezafectate de ani buni, nu s-a luat nicio măsură de neutralizare a tancurilor de combustibil, existând pericol de explozie, așa cum s-a întâmplat luna trecută, când o stație PECO din mijlocul orașului Galați a sărit în aer și a provocat pagube materiale de amploare.

Grav este faptul că trei dintre fostele stații de carburanți periculoase sunt în orașul Galați, una la doar câțiva pași de cea care a explodat în decembrie 2019.

Garda de Mediu din Galați a verificat toate stațiile de carburanți dezafectate în ultimii ani, în oraș și în județ, după ce prefectul Gabriel Avrămescu a dispus o anchetă de amploare în urma exploziei produse luna trecută la o stație PECO din mijlocul orașului.

În urma controalelor s-a constatat că niciuna dintre stațiile dezafectate, 21 la număr, nu a luat toate măsurile impuse de lege pentru neutralizarea tancurilor de depozitare a combustibililor.

Din cele 21 de stații cu risc, 3 sunt în orașul Galați, două chiar în apropierea celei care a sărit în aer în decembrie 2019, iar a treia la ieșirea din oraș spre Tecuci.

Una dintre cele trei stații din oraș, care are probleme majore se află în mijlocul unui cartier aglomerat, la câțiva pași de blocuri și case.

Stația respectivă a aparținut controversatului om de afaceri Maricel Păcuraru, fost acționat la Realitatea TV, condamnat pentru fraudă.

În toate cazurile, Garda de Mediu a impus măsuri de urgență pentru neutralizarea tancurilor de carburanți, termenul fiind de 60 zile.

În caz contrar, toți proprietarii vor fi sancționați, amenzile putând ajunge la 100.000 lei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS