Confidenţialitate

Mai multe suplimente de calciu, magneziu și zinc de la Alevia, retrase dintr-un magazin din București

Unul dintre furnizori a anunțat compania că în compoziția carbonatului de calciu și carbonatului de magneziu se află- accidental- oxid de etilenă  peste limitele permise de reglementările în vigoare.

Alevia a respectat toate procedurile și normele de siguranță în vigoare pentru producția de suplimente nutritive, contaminarea neproducându-se în fabrica sa, precizează compania.

Potrivit ANSVSA, problemele au apărut la anumite loturi din suplimentele de calciu, magneziu si zinc – 40 de comprimate și la varianta sub forma de pliculețe ( 20 buc) precum și la  cele cu calciu si D3 – 40 de comprimate.

Cei care au achiziționat suplimentele respective le pot returna la magazinul de unde le-au cumpărat și vor primi banii înapoi până la data de 10 septembrie.

”Alevia a decis testarea loturilor retrase la un laborator acreditat din Germania pentru a verifica dacă este depășită limita legală de oxid de etilenă pentru acestea.

Celelalte loturi ale acestor produse pot fi consumate fără probleme”, se arată într-un comunicat transmis de companie.

Loturile de produse Alevia retrase le puteți găsi aici  : https://www.alevia.com.ro/loturi-de-produse-alevia-retrase-28-08-2021/ .