Confidenţialitate

MagicHome, în ajutorul pacienților din spitalele bucureștene rămase fără apă caldă și căldură

Într-o postare pe Facebook, fundația MagiCamp anunță că centrul MagicHome Fundeni poate sprijini pacienții celor 3 spitale bucureștene rămase temporar, de joi, fără apă caldă și căldură.

2.000 de persoane sunt internate, la momentul actual, la Institutul Fundeni, Institutul Oncologic Al. Trestioreanu și Institutul pentru Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu, afectate de avaria RADET.

Pacienții pot merge la centrul din Fundeni pentru a face un duș cu apă caldă sau dacă vor să își spele hainele.

“Am auzit și noi că Institutul Oncologic Fundeni, Institutul Clinic Fundeni şi Institutul de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu au rămas fără apă caldă și căldură.

Pentru un duș cald, spălat haine și căldură, MagicHOME Fundeni este la doi pași și stă la dispoziție pacienților internați în aceste spitale precum și aparținătorilor”, scrie fundația în mesajul online.

Potrivit RADET, se intervine pentru remedierea avariei.

Între timp, spitalele au recurs la variante de rezervă.

La Institutul Clinic Fundeni sunt internați în acest moment aproape 1.000 de pacienți.

“Partea de transplant medular/ renal, secțiile de ATI, blocurile operatorii au autonomie personală și au climatizare proprie iar în partea de secții fiecare șef de secție a primit informare să poată solicita toate instrumentele pe care noi le avem în momentul de față în dotare – aparatele de aer condiționat, păturile de rezervă, caloriferele și aerotermele. Sînt peste 2 200 de pachete de șervețele intime și sînt distribuite către secții. Avem și anumite sisteme de spălare pe cap care pot fi oferite celor care au nevoie”, a spus la Europa FM directorul spitalului Fundeni, Adriana Cotel.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Directorul Termoenergetica, Alexandru Burghiu, a declarat că situația s-ar putea remedia chiar mai devreme de termenul de 24 de ore.