Confidenţialitate

Avaria la rețeaua de termoficare lasă trei spitale din București fără apă și căldură

Trei spitale din Capitală au rămas fără apă caldă și căldură, joi, în urma unei noi avarii la rețeaua de termoficare a Bucureștiului.

Este vorba de Institutul Clinic Fundeni, Institutul Oncologic Al. Trestioreanu și Institutul pentru Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu.

Potrivit RADET, problema ar urma să fie rezolvată până la miezul nopții.

Între timp, spitalele au recurs la variante de rezervă. La Institutul Clinic Fundeni sunt internați în acest moment aproape 1 000 de pacienți.

“Partea de transplant medular/ renal, secțiile de ATI, blocurile operatorii au autonomie personală și au climatizare proprie iar în partea de secții fiecare șef de secție a primit informare să poată solicita toate instrumentele pe care noi le avem în momentul de față în dotare – aparatele de aer condiționat, păturile de rezervă, caloriferele și aerotermele. Sînt peste 2 200 de pachete de șervețele intime și sînt distribuite către secții. Avem și anumite sisteme de spălare pe cap care pot fi oferite celor care au nevoie”, a spus la Europa FM directorul spitalului Fundeni, Adriana Cotel.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Directorul Termoenergetica, Alexandru Burghiu, a declarat că situația s-ar putea remedia chiar mai devreme de termenul de 24 de ore.