Confidenţialitate

DORSET: Român rănit după ce a sărit în mare de pe o stâncă

Un român s-a rănit în orașul britanic Dorset, alături de alte 3 persoane, după ce au sărit în mare de pe o stâncă, de la o înălţime de aproximativ 60 de metri.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, marţi, că Ambasada României la Londra s-a autosesizat ca urmare a informaţiilor apărute în mass-media referitoare la incidentul produs în 30 mai, în Dorset, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, şi a întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale în regim de urgenţă, pentru a obţine informaţii suplimentare privind cetăţenia, identitatea şi starea de sănătate a persoanelor afectate.

“Potrivit datelor comunicate de către autorităţile locale prin intermediul Biroului Ataşatului pentru Afaceri Interne din cadrul ambasadei, printre persoanele afectate în acest incident se află şi un cetăţean român. Acesta a fost transportat în stare gravă la o unitate medicală pentru a beneficia de asistenţă medicală de specialitate, starea cetăţeanului român fiind stabilă la acest moment”, a arătat MAE.

MAE a precizat că Ambasada României la Londra este în dialog cu autorităţile locale şi cu familia persoanei respective, fiind pregătită să acorde asistenţa consulară necesară, în funcţie de solicitări.

Potrivit presei locale, patru persoane au fost rănite după ce au sărit în mare, de pe o stâncă numită Durdle Door, în Dorset. Trei dintre aceste persoane erau în stare gravă, astfel că două elicoptere medicale au aterizat pe plajă, pentru a-i prelua pe răniţi.

Durdle Door are o înălţime de aproximativ 60 de metri.