MAE: Încă un român rănit în atacul din Barcelona

Încă un român a fost rănit joi seară în atacul de pe bulevardul La Rambla, din Barcelona, anunță Ministerul de Externe.

Acesta se află internat în spital, iar starea sa este stabilă. Până acum, pe lista răniților în urma atacului terorist se află doi români, ambii în stare stabilă.

Reprezentanţii Consulatului General al României la Barcelona se vor deplasa la spitalele în care persoanele rănite sunt internate, pentru a acorda asistenţă consulară, a adăugat MAE.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Barcelona: +34 934 181 535; +34 934 344 223, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al oficiului consular din Barcelona +34 661 547 853, respectiv al misiunii diplomatice din Madrid +34 649 656 032

De asemenea, la nivelul Ambasadei României la Madrid a fost instituită o celulă de criză.

13 oameni au fost uciși și alti 100 au fost răniți în urma atentatului de joi, din Barcelona.

Guvernul regional catalan a anunţat că cetăţeni din 24 de ţări se numără printre persoanele ucise sau rănite în atentatul de joi, de la Barcelona, relatează BBC News.

Printre cei aproximativ 100 de răniţi se află şi doi români.

Anterior, agenţia spaniolă pentru protecţie civilă a anunţat că printre victim se află cetăţeni din Franţa, Germania, Spania, Olanda, Argentina, Venezuela, Belgia, Australia, Ungaria, Peru, România, Irlanda, Grecia, Cuba, Macedonia, China, Italia şi Algeria.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS