Confidenţialitate

MAE confirmă decesul unui român în urma exploziei de la hidrocentrala Bargi din nordul Italiei | AUDIO

Un român se numără printre victimele exploziei de la hidrocentrala Bargi din Italia. Anunțul a fost făcut de Ministerul Român de Externe (MAE). Explozia de ieri seară de la hidrocentrală a provocat moarta a trei persoane si a rănit alte cinci. Alte patru persoane sunt date dispărute.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit presei italiene, românul avea 45 de ani şi era rezident în zona Torino.

Ministerul de Externe mai precizează că, până la acest moment, nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară în legătură cu acest incident.

Insidentul s-a produs la hidrocentrala Bargi în Munţii Apenini din Bologna. O turbină din subteran unde se efectuau lucrări de întreţinere a explodat la 40 de metri adâncime, provocând prăbuşirea şi inundarea etajelor inferioare.

Răniții au fost transportați la spital cu elicopterul. Peste 60 de pompieri continuă astăzi căutările în condiţii foarte dificile  pentru a găsi persoanele date dispărute.

Primarul localității din apropiere a declarat pentru agenția de știri Ansa că evenimentul este una dintre cele mai grave tragedii de muncă din istoria recentă a Italiei.

Sursa foto: X / Vigili del Fuoco

Citește și: Patru oameni, printre care și un român, și-au pierdut viața în urma unei explozii la o hidrocentrală din nordul Italiei | VIDEO