MAE condamnă atacul terorist din Egipt

Ministerul Afacerilor Externe îşi exprimă regretul faţă de atentatul care a avut ca ţintă creştini copţi din Egipt, ”victime recurente ale unor acte de barbarism”.

”Ministerul Afacerilor Externe condamnă în termenii cei mai fermi atacul terorist care a avut loc la 26 mai 2017 în apropierea oraşului Minya, soldat cu pierderi de vieţi omeneşti şi numeroşi răniţi, şi exprimă profundul regret şi solidaritate faţă de poporul egiptean, precum şi faţă de comunitatea creştinilor copţi, victime recurente ale unor acte de barbarism”, se arată într-un comunicat al MAE.

Ministerul transmite condoleanţe familiilor celor ucişi şi îşi exprimă speranţa pentru recuperarea rapidă a răniţilor.

”De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe reconfirmă angajamentul ferm al României, parte a eforturilor internaţionale destinate combaterii tuturor formelor de terorism, considerând că nu poate exista nici o justificare, ideologică, religioasă, politică, rasială, etnică sau orice alte motive, pentru astfel de acte”, mai precizează sursa citată.

Cel puţin 23 persoane au fost ucise vineri, după ce un atacator înarmat a deschis focul asupra unui autobuz la bordul căruia se aflau creştini copţi, într-o regiune din centrul Egiptului, relatează BBC News.

Incidentul a avut loc în provincia Minya, la aproximativ 250 de kilometri sud de Cairo, în timp ce autobuzul se îndrepta către o biserică. Potrivit Al Arabya, cel puţin alte 25 de persoane au fost rănite.

O serie de atacuri asupra unor biserici copte au avut loc în ultimele luni, revendicate de luptători din cadrul grupării Statul Islamic. Cel puţin 48 de persoane au fost ucise pe 9 aprilie, în două atentate sinucigaşe cu bombă vizând biserici în Tanta şi Alexandria.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS