Confidenţialitate

Lumea Europa FM: Alex, omul vesel care vinde cafea de specialitate într-o rulotă

Pășim din nou dincolo de haosul de pe străzile Bucurestiului și zăbovim la o cafea. Nu e o cafea oarecare, este una de specialitate preparată de un om care a renunțat la un job într-o corporație pentru a-și urma visul: acela de a oferi oamenilor o cafea bună. Alex Peșa este numele lui, iar rulota lui azurie, o mini-cafenea pe roți, e o pată de culoare într-o intersecție foarte aglomerată din zona de nord a Capitalei.

Alex Peșa vinde cafea de specialitate la intersecția Șoselei Pipera cu Barbu Văcărescu. Ce e cafeaua de specialitate? E o cafea obținută din boabe cu origini controlate. Cafeaua asta pleacă de la fermieri care urmăresc atent creșterea, apoi recoltarea și procesarea boabelor. E o bijuterie de cafea, iar omul nostru, Alex a văzut în ea o portiță spre o cu totul altă lume: a lasat jobul într-un birou și s-a apucat de preparat cafea într-o rulotă.

Și rulota în care vinde cafea are o poveste aparte: în ea au fost cândva transportați cai. A cumpărat-o din Anglia și a recondiționat-o după programul de lucru.

Anul trecut în primăvară a început să învețe să prepare cafea la un curs și a lucrat apoi cu un barista alături. Vorbește cu drag despre cafeaua pe care o râșnește zi de zi. Parcă cu și mai mult drag vorbește despre clienții săi pe care îi numește “oaspeți”. A creat o adevărate comunitate în jurul rulotei sale și știe ce cafea prefera mulți dintre oamenii care se opresc la el.

Un reportaj de Elena Blănaru

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.