Confidenţialitate

Lugoj: Două restaurante de top, închise după grave nereguli, sarmale congelate de la Crăciun

Inspectorii de la Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Timiș au închis două restaurante de top din Lugoj, după ce au descoperit alimente ținute în condiții improprii, dar și multa mizerie în bucătarii. În congelatoare au găsit compoziție pentru sarmale, depozitată în caserole de înghețată, cel mai probabil din preajma Crăciunului, după cum a reieșit din declarația unei angajate, afirmă șeful Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Timiș, Sorin Susanu.

Controlul a fost efectuat sâmbăta.

Sorin Susanu afirma că în cele doua bucătarii au fost descoperite resturi de mâncare vechi, păstrate pentru a fi mai apoi recomercializate. În plus, deasupra unui banc de lucru, angajații montaseră un dispozitiv împotriva insectelor, iar acea banda adezivă era plină de muște. Alte nereguli: ciorba era depozitată pe jos, pâinea era ținută lângă detergent și gunoi.

Amenzile totale se ridică la 30.000 lei.

De asemenea, șeful Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Timiș a precizat că peste 100 de kilograme de produse neconforme au fost retrase de la comercializare, printre care ouă, carne și prăjituri.

În aceste zile, inspectorii din cadrul instituției vor continua controalele la restaurantele din orașul Lugoj.