Luare de mită și abuz în serviciu la Spitalul de Neurochirugie Iași. Șeful Laboratorului de Radiologie, trimis în judecată

Luare de mită și abuz în serviciu la Spitalul de Neurochirugie Iași: șeful laboratului de Radiologie a fost trimis în judecată, fiind bănuit de fapte de corupție.

El se află deja în arest preventiv după ce ar fi primit peste 3 mii de lei de la mai mulți pacienți pentru efectuarea unor examene RMN și prescrierea de tratamente.

În dosar, a fost trimis în judecată și un infirmier, acuzat de complicitate la luare de mită și abuz în serviciu.

 

Procurorii DNA îl acuză pe Eduard Moldovanu că a primit de la mai mulți pacienți sume cuprinse între 250 și 600 de lei.

Suma totală, în valoare de 3.300 de lei, a ajuns în buzunarul medicului:  ”în niciuna dintre situații, inculpatul nu a înregistrat în evidențele unității medicale investigațiile efectuate și sumele percepute pentru efectuarea examenelor RMN” – notează anchetatorii.

De asemenea, în dosar au mai fost trimiși în judecată și 2 asistente medicale și Dan Ionuț Aranyosi, infirmier în cadrul Spitalului de Neurochirugie.

DNA susține că ei sunt cei care au intermediat relația dintre medic și pacienți, primind în schimb o parte din beneficii.

Infirmierul și una dintre asistente și-au recunoscut faptele și au fost de acord cu pedepsele aplicate: 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare.

Cei doi vor presta și muncă în folosul comunității.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS