Confidenţialitate

Locuitorii din Baia Mare vor rămâne cu gunoiul neridicat. Societatea de salubrizare nu va mai colecta deșeurile din cauza datoriilor Primăriei | AUDIO

Locuitorii din Baia Mare vor rămâne de miercuri cu gunoiul în stradă. Societatea de salubrizare a anunțat că nu va mai colecta deșeurile de la populație din cauza datoriilor pe care Primăria nu le-a achitat. 

Societatea Drusal, cea care se ocupa de serviciile de salubrizare în Baia Mare, a anunțat oficial că, începând de miercuri, nu va mai ridica gunoiul menajer de pe raza municipiului.

Primăria nu și-a onorat plata facturilor de salubrizare menajeră aferentă ultimului an de zile, iar directorul societatii Mihai Apan spune că datoriile acumulate se ridică la 14 milioane de lei, la care se adaugă și restanțe vechi de 5 milioane de lei, pentru care există sentințe definitive.

Astfel, activitatea de salubrizare va fi suspendată pentru persoanele fizice, iar agenții economici și instituțiile din Baia Mare care au pubele separate vor beneficia în continuare de serviciile operatorului în condiții normale.

Pe de altă parte, asociația care răspune de Gestiunea Integrată a Deșeurilor Menajere în Maramureș informează că măsura de suspendare a serviciului de salubrizare menajeră este făcută cu încălcarea prevederilor contractuale, pentru că operatorul trebuia să notifice primăria despre intenția sa cu 15 zile înainte.

Întrebat despre situația creată, viceprimarul municipiului Baia Mare Doru Dăncuş afirmă ca, în prezent, problema este analizată împreună cu societatea de salubrizare, urmând a fi comunicată decizia luată.

Menționăm că primele probleme între operator și primărie au apărut acum o săptămână, când societatea nu a mai ridicat nici gunoiul stradal tot din cauza datoriilor dar și a faptului că nu a fost prelungit contractul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Mica Șvab

Citește și: Primarul din Beleți Negrești, dispărut după incendiul de la primărie, a fost găsit în apele Jiului cu hipotermie și îmbrăcat sumar | AUDIO