Liviu Măgurianu despre Semimaratonul Iași 2018: ”Persoane de toate vârstele – copii, tineri și adulți aleargă pentru două cauze care au în comun educația”

A IV-a ediție a evenimentului Semimaraton Iași 2018 va avea loc la finalul acestei săptămâni, duminică. Cel mai mare eveniment sportiv din Nord-Estul României, organizat de către Rotary Club Iași Copou și Salvați Copiii Iași cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași, aduce împreună instituțiile locale, comunitatea și companiile pentru a promova sportul, un stil de viață sănătos și spiritul civic.

”Participarea la Semimaraton Iași 2018 este importantă pentru că în acest mod sunt promovate atitudini pozitive cu privire la mișcarea în aer liber, la sănătate și, nu în ultimul rând, la generozitate.

Semimaratonul aduce un plus de educație în spațiul public prin faptul că, persoane de toate vârstele – copii, tineri și adulți aleargă pentru două cauze care au în comun educația: copii din mediul rural cu rezultate deosebite la școală – susținuți de către Asociația Proruralis și copii din mediul urban cu risc de abandon școlar – susținuți de către Organizația Salvați Copiii, Filiala Iași”, spune Liviu Măgurianu, coordonator Semimaraton 2018 din partea organizației Salvați Copiii, Filiala Iași.

În funcție de nivelul pregătirii sportive, participanții la Semimaraton Iași 2018 se pot înscrie la cele 4 curse din competiție: Semimaraton Individual Europa FM (21,097 km), Semimaraton Ștafetă United Business Center (2 x 10,5 km), Cros – Cursa individuală WINK (10,5 km), Cursa Populară Oxygen (2,5 km), Cursa pentru copii Vivertine.

”Pregătirea unui astfel de eveniment aduce la masa discuțiilor organizații guvernamentale și neguvernamele, sponsori, precum și instituții media. Abordarea evenimentului este diferită de la o instituție la alta.

Important este ca acțiunile fiecăreia să fie complementare. Acestea pun în comun resurse materiale, financiare și umane. Începând cu ediția a IV-a a Semimaratonului de la Iași, Organizația Salvați Copiii, Filiala Iași s-a alăturat eforturilor Clubului Rotary Iași Copou de a implementa cu succes acest concept.

Este o responsabilitate împărțită între toți partenerii: Primăria Municipiului Iaşi, Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Iaşi, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Județean Iaşi, Serviciul de Ambulanță Iași, SMURD Iaşi și Serviciul Voluntar de Ambulanță Iași”, spune Liviu Măgurianu despre pregătirile pentru eveniment.

Semimaratonul Iași 2018 va angrena și în acest an un număr mare de participanții, organizatorii fiind încurajați de vremea bună. Coordonatorul competiției sportive este chiar el unul dintre susținătorii mișcării în aer liber, mărturisind că participanții ar trebui să nu neglijeze etapele de pregătire înaintea întâlnirii din această duminică.

”Particip la antrenamentele comunității de alergători din Iași și, de regulă, eu primesc sfaturi de la aceștia. Însă, la majoritatea antrenamentelor discutăm despre modalitățile de îmbunătățire a Semimaratonului de la Iași. De asemenea, schimbăm informații despre optimizarea alergării și ne programăm la diferite competiții naționale și internaționale. Sunt multe aspecte importante în alergare – încălzirea, respirația, relaxarea, stilul de alergare, echipamentul, forța psihică, recuperarea, nutriția etc. Cred însă, că efortul realizat trebuie dozat pentru a ne menține sănătatea atât fizică, cât și psihică, fără a ne dăuna în vreun fel. Alergătorii știu că atunci când sunt în cursă se regăsesc pe ei înșiși. Și asta este o cale simplă spre starea de bine. Unii dintre ei îi spun fericire”, spune Liviu Măgurianu.

„Aleargă cu inima!” – sloganul acestei ediții, îndeamnă comunitatea ieșeană să sprijine cele două cauze – cea a Centrului de Educație Incluzivă „Căsuța cu Cireșe”, inițiat de Salvați Copiii Iași, proiect prin care 120 de copii sunt sprijiniți pentru a merge la școală, și proiectul Asociației Pro Ruralis prin care se vor oferi burse pentru elevi din mediul rural, cu un coeficient de inteligență superior, ce își doresc să urmeze cursurile unui liceu din Iași. Toți beneficiarii provin din familii defavorizate.

Traseul  pentru  Semimaraton Iași 2018

START – Palatul Culturii – str. Anastasie Panu – str. Elena Doamna – Bd. Independenței – P-ța Mihai Eminescu – str. Păcurari – Sos. Păcurari – intoarcere la sensul giratoriu Păcurari – Șos.Păcurari – str. Păcurari – P-ța Mihai Eminescu – str. Gavril Muzicescu – str. Arcu – Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt – Palatul Culturii

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS