Liviu Dragnea: ”Nu pot să plec ca prostul din această viaţă şi din această funcţie”

„O spun de un an de zile – mi-am asumat aceste lucruri şi în campania electorală, şi ulterior şi ştiam ce mă aşteaptă şi ştiu ce mă aşteaptă, numai că nu pot să plec ca prostul din această viaţă şi din această funcţie – şi o spun pe româneşte ca la noi, în Teleorman. Adică vreau să duc această luptă până când sper că fiecare român – şi dumneavoastră şi oricare din această ţară – să ştie că poate avea încredere în justiţie, chiar dacă nu 100%.

Nu în situaţia în care suntem. Nu vorbiţi de faptul că e un preşedinte la Cotroceni care calcă în picioare Constituţia, care trimite un consilier să ameninţe un judecător constituţional, care a obţinut case prin fals şi care refuză să dea sute de mii înapoi la statul român. Nu vorbiţi de faptul că s-au obţinut denunţuri prin şantaj, prin ameninţări, că au fost sume falsificate în dosare şi că sunt oameni care stau în puşcării degeaba, nevinovaţi, oameni care au ieşit din puşcărie şi dovedit de CEDO că au stat nevinovaţi. Aveţi o problemă cu această obsesie. Când am spus lucrul acesta, am spus că s-ar putea să nu scap şi nu cred că o să scap.

Dar vreau, măcar când am terminat această funcţie, să ştiu că am lăsat – împreună cu colegii mei pe care îi felicit că rezistă la toate aceste mizerii şi ameninţări – că lăsăm o ţară mai bună. Asta este obiectivul nostru şi din punct de vedere al drepturilor şi libertăţilor fundamentale şi din punct de vedere economic şi social. Şi eu cred că Dumnezeu ne va ajuta”, a declarat Liviu Dragnea, preşedintele PSD, la Palatul Parlamentului.

Declarațiile sale vin la scurt timp după ce Codul Penal a fost votat în Camera Deputaților.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS