Liviu Dragnea: După votul din ALDE, Daniel Constantin nu mai poate rămâne în Guvern

Invitat într-o emisiune la Antena 3, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a opinat că vicepremierul Daniel Constantin nu mai poate rămâne în Guvern după ce colegii din ALDE i-au retras sprijinul politic.

‘Din păcate, acest deznodământ era previzibil. Am avut mai multe discuţii cu Daniel Constantin şi Călin Popescu Tăriceanu. Cred că acum o lună i-am spus lui Daniel Constantin că trebuie să găsească un mod de convieţuire şi colaborare cu domnul Tăriceanu, pentru că lucrurile nu pot ajunge decât la situaţia asta, tranşarea situaţiei prin vot’, a spus Liviu Dragnea, care a amintit că executivul este unul politic.

‘Când un partid, printr-un vot cu o majoritate zdrobitoare, a decis să retragă sprijinul politic pentru un membru al Guvernului, în mod normal nu mai poate rămâne în Guvern. Într-un guvern politic se ajunge în urma unui vot. Votul care te trimite acolo şi structurile politice care te trimit acolo sunt aceleaşi care te şi pot scoate de acolo’, a adăugat liderul PSD.

Liviu Dragnea a spus că nu înţelege de ce Daniel Constantin a amplificat conflictul intern cu Călin Popescu Tăriceanu.

ALDE o propune pe Graţiela Gavrilescu pentru posturile de vicepremier şi ministru al Mediului în cabinetul Grindeanu.

Daniel Constantin consideră nestatutară decizia retragerii sprijinului politic. Recent, acesta îl acuza pe Călin Popescu Tăriceanu că nu îl consultă în luarea deciziilor la vârful partidului.

La finalul şedinţei Biroului Politic Central al ALDE, în care i-a fost retras sprijinul politic, Daniel Constantin a declarat: ‘Mi-am făcut-o cu mâna mea pentru că, de-a lungul timpului, am acceptat ca domnul Tăriceanu să pună mai mulţi oameni, deşi statutul spunea că trebuie să fie paritate. Deci, pentru că am mers pe buna-credinţă a domniei sale. Din păcate, de doi ani de zile probabil că urmărea să ajungem în acest moment. După ce a intrat în casă, să ne scoată pe noi din casă’.

ALDE a stabilit data congresului pentru 21 aprilie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS