Graţiela Gavrilescu i-ar putea lua locul lui Daniel Constantin în Guvern

Graţiela Gavrilescu, actual ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, a fost propusă de ALDE în funcţia de ministru al Mediului, în locul lui Daniel Constantin, iar Viorel Ilie a fost propus pentru funcția de ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, rămasă vacantă.

Propunerile vor ajunge mâine și la liderul PSD, Liviu Dragnea, pentru  consultare. Asta pentru că PSD este partener de coaliție cu ALDE și propunerea de înlocuire a ministrului mediului trebuie aprobată și în ședința coaliției de guvernare.

Ministrul mediului, Daniel Constantin a rămas fără sprijin politic al ALDE, astăzi. Decizia a fost luată cu majoritate de voturi: 86 pentru și 12 împotrivă, 6 abțineri.El contestă legalitatea deciziei și spune că un copreședinte nu poate să piardă sprijinul politic într-o ședință a Biroului Politic.

În urmă cu o săptămână, s-a iscat un scandal între copreședintii ALDE, Daniel Constantin și Călin Popescu Tăriceanu.

Atunci, președintele Senatului spunea că la alegerile legislative a fost „pur şi simplu şantajat” de Daniel Constantin în legătură cu anumiţi membrii ai partidului care urmau să candideze, dar cu care nu era de acord.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS