Liviu Dragnea: CexN al PSD a votat o serie de măsuri la care guvernul trebuie să lucreze

„Am adoptat o serie de măsuri care derivă din programul de Guvernare. E vorba de măsuri care privesc construcția unor autostrăzi, revitalizarea stațiunilor balneo-climaterice. Vom prelungi perioada de acordare a voucherelor de vacanță. Am discutat despre pesta porcină africană – măsurile adoptate și cele care urmează să fie adoptate. Am solicitat guvernului ca gospodăriile unde au fost sacrificați porci să nu se acorde la greutatea animalului din momentul respectiv. Banii sunt pregătiți. După rectificare, în maxim o săptămână, vor fi alocați banii. Până la începutul săptămânii viitoare se va găsi un pachet de măsuri asiguratorii pentru cei care au rămas fără loc de muncă după închiderea fermelor de porci” – a declarat președintele PSD, Liviu Dragnea, la finalul Comitetului Executiv Național al PSD, care a avut loc la Neptun.

De-asemenea, Liviu Dragnea a anunțat că PSD și-a dat un vot pentru susținerea politică a referendumului pentru familie. 7 octombrie e data organizării referendumului.

Întrunirea conducerii PSD a fost marcată de criticile dure pe care vicepreședintele PSD și primar general al Capitalei, Gabriela Firea , le-a adus ministrului de interne, Carmen Dan.

Firea a cerut demisia ministrului de interne, Carmen Dan, pe care o consideră responsabilă pentru modul în care au acționat jandarmii la mitingul din 10 august, din Piața Victoriei, unde s-a intervenit în forță și s-au folosit gazele pentru îndepărtarea protestatarilor.

Propunerea ei nu a fost, însă, votată de CExN al PSD. De fapt, singurul vot pentru a fost al primarului general, Gabriela Firea.

Mai mult, Gabriela Firea a vorbit despre o relație tensionată cu Liviu Dragnea.

Despre tensiuni în partid a vorbit și fostul premier, Mihai Tudose.

Declarații scurte au fost făcute și de premierul Viorica Dăncilă și de ministrul de interne, Carmen Dan, care au ieșit împreună de la ședința Comitetului Executiv Național al PSD.

Viorica Dăncilă:„E normal să existe păreri diferite în partid. Nu vreau să apăr pe nimeni, dar dacă se fac acuzații, e bine să fie și probe.”

Carmen Dan:„ Discuția (privind demisia din funcția de ministru de interne – n.r.) a fost tranșată și încheiată prin votul din CExN. Eu pot să lucrez cu Primăria Capitalei. Aici nu e vorba de oameni, ci de instituții.”

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS