Mihai Tudose: „În PSD s-au acumulat niște tensiuni. Vina este a tuturor”

Fostul premier Mihai Tudose a declarat, sâmbătă, la ieşirea de la şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, că în partid s-au acumulat nişte tensiuni şi că vina pentru această situaţie aparţine tuturor.

„Dacă cineva vine şi spune că în partid totul este în regulă, că a înflorit laleaua în glastră, soarele e în fereastră, e perfect. Nu este. Este un moment de inflexiune, s-au acumulat nişte tensiuni, s-au spus nişte lucruri. Aşteptăm de aici încolo să vedem ce se întâmplă. Vina este a tuturor. A unora că nu au spus când trebuie, a altora că nu au ascultat când trebuie”, a spus Tudose.

Referindu-se la discuţiile din partid pe tema demiterii ministrului de Interne, Carmen Dan, acesta a declarat: „Eu nu pot fi decât obiectiv, cu ghilimele. Eu am avut un conflict cu doamna Carmen Dan, tot după o chestie din asta. Eu ştiam ceva, domnia sa susţine altceva”.

Tudose a mai precizat că aşteaptă rezultatele anchetei în cazul evenimentelor din 10 august, pentru a-şi exprima un punct de vedere.

„Nu există nicio ţară de pe planeta aceasta unde cineva care ridică mâna asupra unei uniforme să nu fie sancţionat, fie că este vorba de pompieri, de poliţie, de jandarmi. În altă ordine de idei, nu este permis ca forţele de ordine, prin folosirea forţei, să înţelegem bătaie cu pompa după ceafă. Şi aici mă opresc cu divagaţiile fiindcă este o anchetă penală în curs şi aşteptăm rezultatele. Doamna prefect spune ceva, doamna ministru de Interne spune altceva. Procurorul va compara şi va spune”, a conchis fostul prim-ministru, citat de Agerpres.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS