Confidenţialitate

LIVE: Parada de Ziua Națională a României | FOTO & VIDEO

Parada militară din București a început la ora 11:00. Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă, printre oficialii care urmăresc ceremonia de la tribuna oficială.

Pentru a doua oară la rând, celebrăm Ziua Națională în timp de pandemie, dar, față de acum un an, publicul va avea acces la paradele militare. Cu toate aceste, cei care stau la tribuna oficială trebuie să fie vaccinați anti-Covid, în timp ceilalți spectatori trebuie să poarte mască de protecție și să respecte regulile de distanțare socială.

La București, aproape 1.500 de militari vor defila în acest an la Arcul de Triumf, alături de diferite echipamente de luptă. Toți militarii vor purta măști de protecție.

La paradă ar urma să survoleze Arcul de Triumf 30 de aeronave. Serviciul de Telecomunicații Speciale participă pentru prima dată la eveniment, cu 50 de angajați și 6 autospeciale.

Defilarea are loc pe şoseaua Kiseleff, între Piaţa Presei Libere şi Piaţa Victoriei.

Oricine poate merge să vadă parada. Certificatul verde e necesar doar în zonele oficiale. Spectatorii trebuie să poarte mască și să respecte distanța de un metru față de celelalte persoane.
În zona oficială pot intra cel mult 400 de persoane, vaccinate anti-COVID sau care au trecut prin boală.

Protestatari #Rezist au mers la paradă cu un banner critic la adresa președintelui Klaus Iohannis. L-au întins pe gardurile care limitează accesul publicului la eveniment. Jandarmii le-au cerut să îndepărteze bannerul, dar ei au refuzat.

Urmăriți mai jos transmisiunea LIVE:

În acest an, în Piața Arcului de Triumf va fi deschisă și o expoziție de tehnică militară:

„Recomandăm celor care sunt participanți la paradă să viziteze tehnica militară după ora 13:00, care va fi amplasată pe strada Primo Nebiolo, segmentul cuprins între Kiseleff și Piața Arcului de Triumf”, a spus Costea Claudiu, Inspector principal de poliție.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Premierul Nicolae Ciucă, mesaj de 1 Decembrie: Pentru mine, eroii acestui an sunt românii care au muncit, au fost solidari au făcut sacrificii | VIDEO