Confidenţialitate

Lionel Messi: “Pentru mine aventura la echipa naţională s-a încheiat”

Decizie radicală luată de Leo Messi – starul Barcelonei și-a anunțat retragerea din naționala Argentinei, după ce reprezentativa “pumelor” a fost învinsă de Chile în finala ediției centenare a Copei America.

Lupta pentru trofeu s-a decis la lovituri de departajare, după 0-0 la capătul celor 120 de minute de joc. Messi a tras primul la penaltiuri și a trimis peste poartă.

Biglia a ratat și el de la argentinieni iar Chile s-a impus în cele din urmă cu 4-2. A fost a doua finală consecutivă pierdută la lovituri de departajare de Argentina contra reprezentativei din Chile.

Extrem de afectat, Messi și-a anunțat retragerea din națională la doar 29 de ani. El consideră că aceasta este singura decizie pe care putea s-o ia, după patru finale pierdute, trei la Copa America și una la Cupa Mondială din Brazilia.

Lionel Messi nu a cîștigat niciun trofeu cu naționala Argentinei. Singurul lui succes la nivel de echipe reprezentative a fost aurul olimpic cucerit în 2008, la Beijing.

Anunțul retragerii sale vine o serie critici foarte dure primite din partea lui Maradona, care i-a pus la îndoială calitățile de lider și a spus înaintea finalei de aseară că Messi și colegii lui ar face bine să nu se mai întoarcă în Argentina, dacă nu reușesc să cîștige cu Chile. Decizia lui Messi ar putea declanșa un adevărat “cutremur” în reprezentativa “pumelor”, anunța presa argentiniană, care notează că și alți jucători importanți, precum Kun Aguero, Mascherano, Di Maria, Higuain sau Lavezzi, iau în calcul să se retragă din națională.

 

foto: sports.ndtv.com