Confidenţialitate

Liga Întâi va începe pe 22 august

Liga Întâi va începe pe 22 august! Programul a fost stabilit astăzi, prin tragere la sorţi, la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal. Din cauza pandamiei, formatul competiţiei a trebuit schimbat. Astfel, campionatul are acum 16 echipe, cu sistem de play-off şi play-out.

Nu toate echipele sunt mulţumite de formatul din acest an al competiţiei. Victor Marin are detalii.

Cel mai echilibrat meci al primei etape se anunţă Astra – FCSB, în vreme ce ocupantele primelor locuri în ultimul sezon, Craiova şi CFR Cluj, se vor înfruntă în ultima etapă. Ediţia actuală are 16 echipe şi după disputarea sezonului regulat, în sistem tur-retur, primele 6 echipe vor juca în play-off, ca şi până acum.

Restul de 10 echipe vor merge în play out, dar partea inferioară a campionatului se va juca într-un singur tur. Pentru că play-out-ul presupune doar 9 jocuri, cinci echipe vor juca un meci în plus pe teren propriu.

Altă diferenţă importantă este că primele locuri din play-out vor juca între ele meci un baraj. Câștigătoarea va juca un nou baraj cu echipa clasată pe ultimul loc în play-off. În acest fel, s-ar putea alege ultima reprezentantă a Ligii Întâi în Cupele Europene.

În fine, două echipe vor retrograda direct, iar alte două vor juca un baraj pentru a rămâne în Prima Ligă. Din Liga a 2-a vor promova direct două echipe, iar alte două vor intra la baraj.