Confidenţialitate

Liberalii, într-o nouă ședință după ce Nicolae Ciucă și-a depus mandatul

Liberalii se reunesc într-o nouă ședință după ce Nicolae Ciucă a renunțat, aseară, la misiunea de a obține votul de învestitură pentru formula sa de guvern minoritar cu UDMR. PNL va căuta să formeze un guvern de coaliție. USR susține refacerea coaliției de guvernare alături de PNL și UDMR.

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu,  solicită PNL să ia cât mai repede o decizie: fie alege USR, fie PSD.

Demersul său era sortit eșecului, întrucât USR și PSD au anunțat că nu vor susține la vot un executiv minoritar PNL – UDMR.

A fost înregistrată în Parlament depunerea mandatului de premier.

Nicolae Ciucă a spus aseară:

“Aşa cum am afirmat încă de săptămâna trecută, de sâmbătă, am pornit în toate demersurile în care le-am întreprins de la realitate. Realitatea matematică este cea pe care o cunoaştem cu toţii şi am sperat că, prin demersurile pe care le-am întreprins, să reuşesc să cristalizez o soluţie politică astfel încât să putem să obţinem acordul pentru un guvern minoritar în Parlament. Au fost două decizii ale celor două partide politice [USR și PSD – n. red] care au anunţat în unanimitate că nu vor vota guvernul minoritar, fapt pe care l-am discutat astă seară în Biroul executiv şi acesta a decis retragerea mandatului, motiv pentru care am să depun mandatul”, a afirmat Nicolae Ciucă, care a făcut apel la responsabilitate politică “astfel încât să se găsească o formulă consolidată de majoritate pentru a putea să avem un guvern”.

Flexibilizarea mandatului însemna un alt mandat, ca atare în această seară, la nivelul Biroului executiv s-a decis ca eu să-mi depun mandatul şi să se treacă la flexibilizarea negocierilor pentru cel care va fi nominalizat ca premier”, a mai spus Nicolae Ciucă, precizând că preşedintele Klaus Iohannis este cel care desemnează un nou premier.

 

Nicolae Ciucă: Am luat decizia de a-mi depune mandatul de premier desemnat | VIDEO