Confidenţialitate

Liberalii, în ședință. Demisionarul Orban va fi susținut pentru șefia Camerei Deputaților | AUDIO

Liberalii se întâlnesc în format restrâns, marți, la sediul central al partidului, pentru a stabili strategia de negocieri cu USR și UDMR, dar și pentru a stabili propunerea de premier.

Totodată, liderii PNL urmează să-i transmită lui Ludovic Orban, care a demisionat luni seară din postul de premier, că îl susțin pentru a prelua șefia Camerei Deputaților.

Surse din cadrul PNL au declarat – pentru Europa FM – că liderii partidului vor conveni asupra unei propuneri de premier cel târziu până la sfârșitul săptămânii.
În presă, au fost menționați, până acum, printre alții, președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, ministrul Economiei, Virgil Popescu, dar și proaspătul premier interimar, Nicolae Ciucă.

Dacă primii 2 nu par încântați să devină premieri și, potrivit surselor noastre, nici nu le-a facut nimeni, deocamdată, o astfel de propunere, Nicolae Ciucă este persoana despre care unii liberali spun că ar fi o bună variantă pentru a conduce Guvernul 4 ani.

“Chiar dacă nu e hârșâit în politică, Nicu se adaptează și ar putea fi un bun premier”, ne-a mărturisit o sursă liberală.

Cât privește afișarea unei propuneri de premier precum directorul SRI, Eduard Helvig, unii liberali spun că nu știu cine lansează astfel de variante, de vreme ce ele nu nu au fost discutate în interiorul formațiunii deocamdată.

În ceea ce îl privește pe prim-ministrul interimar, Nicolae Ciucă, el a fost dimineață la Palatul Victoria, iar surse guvernamentale spun că ar putea face, marți după-amiază, o declarație.

La ora 17.00, o delegație PNL ar urma să se întâlnească cu președintele Klaus Iohannis la Vila Lac, conform surselor din Administrația Prezidențială.

Totodată, marți ar trebui să înceapă discuțiile pentru formarea unei alianțe, de dreapta, care să preia guvernarea.

Toată lumea așteaptă rezultatele finale ale alegerilor, care vor fi comunicate la prânz, potrivit informațiilor obținute de Europa FM.

Surse din cadrul Autorității Electorale au declarat pentru postul nostru că Partidul Mișcarea Populară nu va trece pragul. PMP mai avea nevoie de 3.000 de voturi pentru a trece pragul de 5 %, așadar sunt șanse puține că formațiunea să intre în Parlament.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Anca Grădinaru