Liberalii depun vineri la Parlament moțiunea de cenzură împotriva Guvernului

Documentul va fi depus în jurul orei 12,00.

Copreședintele PNL Vasile Blaga a declarat că sunt șanse ca Guvernul ”să cadă după moțiunea de cenzură”, arătând că există acordul Partidului Social Românesc și că se așteaptă răspunsul celorlalte grupuri parlamentare.

Liderul liberalilor a precizat că PNL are 173 de parlamentari, partidul lui Mircea Geoană — 13, iar pentru a trece moțiunea este nevoie de 280 de voturi.

Tema moțiunii este una vitală pentru democrația românească și vine să sancționeze comportamentul abuziv al actualei puteri în legătură cu blocarea exercitării unui drept elementar — dreptul la vot, declara la începutul lunii iunie purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat recent, la Consiliul Reprezentanților Unionali de la Târgu Mureș, că după ce va vedea textul moțiunii de cenzură anunțate de PNL Uniunea va lua o decizie referitoare la modul în care se va raporta la aceasta.

Pe de altă parte, președintele PSRo, Mircea Geoană, a anunțat că a decis să susțină moțiunea de cenzură a liberalilor pe tema votului din diaspora, argumentând că “perpetuarea sultanatului lui Ponta reprezintă cea mai proastă variantă pentru țară”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS